Eén kraamverzorgster voor het kraamtraject

Als zelfstandig kraamverzorgster doe ik het volledige kraamtraject zelf. Hierdoor wordt de zorg een stuk persoonlijker. Tijdens de zwangerschap ben ik beschikbaar voor vragen. Als je 32 weken zwanger bent maken we een afspraak voor een intakegesprek. In dit gesprek nemen we een vragenlijst door over de praktische zaken rondom de bevalling en de kraamweek. Daarnaast is deze afspraak een eerste kennismaking. Zo weet je goed wat en wie je kan verwachten als het zover is. Ik ben namelijk zelf bij de bevalling – bij jou thuis of poliklinisch – en ik verzorg zelf het kraambed.

 

Een bekend gezicht bij de bevalling

Zie je op tegen de bevalling? Of kan je niet wachten om je kindje te ontmoeten? Wat je verwachting van de geboorte ook is, het is prettig om bekende gezichten te zien. Thuis of poliklinisch leidt jouw eigen verloskundige de bevalling, en verleen ik daarbij de nodige zorg. Ik heb goede contacten met alle verloskundigen in de regio. Hierdoor verloopt de samenwerking tijdens jouw bevalling soepel – en kan jij je volledig op jezelf en je kindje richten.

Een goede start voor moeder en kind

Als kraamvrouw maak je heel veel mee in korte tijd. Je wordt voor de eerste keer moeder, of je verwelkomt een nieuw gezinslid. Bovendien heb je net een zwangerschap en een bevalling achter de rug. Je kan die eerste dagen met je baby dus wel wat hulp gebruiken. Ik vind het belangrijk dat het goed gaat met jou en je gezin. Ik controleer jouw gezondheid en die van de baby dagelijks. Ik bied een luisterend oor en gezelligheid, en zorg voor de nodige rust. Ik neem jou zoveel mogelijk uit handen: ik doe het huishouden en vermaak de oudere kinderen. Ik geef jullie vertrouwen als ouders en in de zorg voor jullie kindje. Zowel in mijn werk als persoonlijk heb ik ervaring met borstvoeding – zo nodig steek ik veel energie in het slagen ervan. Ik voeg me naar de zorgbehoefte van jouw gezin – en help je zo bij een goede start met je kindje.